windsurfing

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Βασίλη Δραζίνο , πολιτικό μηχανικό που μένει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Με την δωρεά και την υποστήριξή του, σήμερα ο ΝΑΟΕ απέκτησε 4 μεταχειρισμένα σερφ , τα οποία τον συντρόφευαν στην ζωή του στην θάλασσα.   

Η ελπίδα και η θέληση του να μάθει να αθλείται η νέα γενιά , μέσα στην θάλασσα, τον ώθησε , σε μια τόση μεγάλη και γενναιόδωρη κίνηση προς τον όμιλο μας.


Για μια ακόμα φορά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Δραζίνο και ελπίζουμε η κίνηση του αυτή, να είναι μια αρχή και για άλλους δωρητές προς τον ΝΑΟΕ.

Λίγα λόγια για την μεγάλη συνεισφορά του κ. Δραζίνου στο άθλημα το windsurfing.

Τα παιδιά της οικογενείας Δημήτρη Δραζίνου, Γιώργος, Βασίλης και Σπύρος είναι ένθερμοι και ενεργοί αθλητές σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους σε διάφορα αθλήματα όπως μπάσκετ, στίβο , σκι, τέννις και άλλα με σχετικές διακρίσεις και επιδόσεις. Το 1981 με πρωτοπόρο τον Βασίλη ασχολήθηκαν με το νεόφερτο τότε άθλημα του windsurfing. Επί μία πενταετία και ενώ το άθλημα αναπτυσσόταν και εξελισσόταν, έλαβαν μέρος σε πολλούς αγώνες –ιστιοδρομίες.

Ειδικότερα ο Βασίλης όντας αθλητής του ΑΝΟΓλυφάδας αναδείχτηκε δύο φορές 3ος πανελληνιονίκης στην κατηγορία Ιστιοσανίδας που πολύ γρήγορα έγινε ξεχωριστή κλάση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Ε.Ι.Ο. λόγω της ιδιαίτερης δημοφιλίας της. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των συμμετοχών στους σημαντικούς αγώνες ξεπερνούσε τους 100 , μεταξύ των οποίων μεγάλα ονόματα όπως οι Μπουντούρης, Χατζηπαυλής, Γεροντάρης, Γεωργοσόπουλος, Αδαμίδης, Βαμβακάς, και φυσικά ο πασίγνωστος ολυμπιονίκης Νικόλας Κακλαμανάκης. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς ενασχόλησης του με το άθλημα (1981-1985) , έλαβε μέρος σε περισσότερες από 300 ιστιοδρομίες σε όλη την επικράτεια με πολλές διακρίσεις- βραβεύσεις και με συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό του 1982 που διεξήχθη σε λίμνη στην Αυστρία και το Παγκόσμιο το 1983 στο Πόρτο Καρράς.

Συμμετείχε ενεργά ως μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Συνδέσμου Γουιντσέρφινγκ (ΕΣΥΓ) στη διοργάνωση δεκάδων αγώνων σε όλη την Ελλάδα. Ο ΕΣΥΓ ήταν έμπνευση και δημιουργία των Ι.Καμπά και Α. Λυμπέρη και αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό ώστε να αποδεχτεί η Ε.Ι.Ο. την σπουδαιότητα αυτού του αθλήματος, να το εντάξει στο πρόγραμμα της ως μία από τις ιστιοπλοϊκές κλάσεις , και εν τέλει να απολαύσουμε τόσες και τόσες επιτυχίες Παγκόσμιου επιπέδου.

Παράλληλα ο Βασίλης Δραζίνος αρθρογραφούσε στο περιοδικό SURF + SKI , το μόνο που ασχολείτο αποκλειστικά με τα δύο αυτά αθλήματα, και διοργάνωσε συμμετέχοντας ταυτόχρονα και τις τρεις χρονιές που πραγματοποιήθηκε, το παγκοσμίως πρωτότυπο συνδυαστικό αγώνισμα 2 ημερών που περιλάμβανε 2 καταβάσεις σκι στον Παρνασσό και 2 ιστιοδρομίες στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Η αγάπη του για την θάλασσα τον οδήγησε ώστε μετά το τέλος της αθλητικής του δραστηριότητας να πάρει το δίπλωμα καπετάνιου για να συνεχίσει με σκάφη ανοικτής θάλασσας.